Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
13.01.2020.

DRESS LIKE A CHAMP: NBA City Edition Jerseys Are Here

Istorija NBA dresova duga je i veoma interesantna. I dok su dresovi pojedinih NBA timova privlačili više pažnje, zahvaljujući upečatljivom dizajnu ili činjenici da ih je nosio određeni igrač, drugi su nailazili na žestoke kritike i zbog toga bivali redizajnirani. I u jednom i u drugom slučaju, na njih niko nije mogao ostati ravnodušan.

Glavne promene u dizajnu dresova nastale su onog momenta kada je njihovu izradu preuzeo tim brenda Nike. Tako se, prvi put u istoriji, logotip jednog brenda našao na zvaničnoj unformi košarkaša, a ona je bila izrađena od recikliranih materijala, što ju je činilo mnogo prijatnijom za nošenje.

I popularnost dresova određenih NBA timova varirala je od toga koji ih je igrač u datom trenutku nosio. Retki među njima imali su priliku da se njihov dres povuče iz zvanične upotrebe, odnosno da se njihov broj „penzioniše“. Dres NBA zvezde Michael Jordan-a sa brojem 23 čak tri puta je zvanično povučen iz upotrebe. Dva puta je to uradio tim Chicago Bulls, a jednom Miami Heat.

Zanimljivo je da je Jordan-ov dres jedini koji su Heats-i ikada povukli iz zvanične upotrebe, 2003. godine. LeBron James, čiji je dres sa brojem 23 koji nosi za LA Lakers-e jedan od trenutno najpopularnijih i najprodavanijih, čak je predložio da se taj broj „penzioniše“ u celoj NBA ligi.

Pored košarkaških dresova koji se specijalno dizajniraju za teren, Nike već tri sezone predstavlja i tzv. NBA City Edition dresove, koji su potpuno prilagođeni lifestyle varijantama i mogu se nositi sa džinsom i omiljenim patikama ili čizmama. Dovoljno je samo da odabereš NBA tim čijim dresom želiš da stilizuješ svoj autfit, a mi ti otkrivamo koji se modeli ove sezone mogu pronaći u našoj ponudi.

Milwaukee Bucks NBA City Edition Jersey by Giannis Antetokounmpo

Šta god ko rekao ili mislio o Greek Freak-u, Giannis Antetokounmpo-u, nema sumnje da je ovaj momak postavio ozbiljne standarde u NBA ligi. City Edition njegovog dresa izrađen je u krem varijanti i sadrži sve elemente, kao i paletu boja po kojima je originalni dres prepoznatljiv.

LA Lakers Jersey by LeBron James

Prepoznatljivi zlatni dres LA Lakers-a jedan je od najpopularnijih među fanovima NBA lige, kako zbog njegovog jedinstvenog dizajna, tako i zbog činjenice da ga je prethodnih decenija nosila čitava plejada vrhunskih igrača. Jedan od njih, koji svojom igrom, stavom i energijom, ne prestaje da nas oduševljava jeste LeBron James, igrač koji je potpuno zasluženo stekao nadimak The King. Evo prilike da njegov City Edition Jersey naručite online.

Boston Celtics NBA City Edition Jersey by Gordon Hayward

Dres koji na najbolji način predstavlja irsko nasleđe tog grada upotpunjen je slovima ispisanim u galskom stilu, brojem 20 i imenom Gordon Hayward-a. Ukoliko si navijač ove NBA ekipe, Boston Celtics City Edition dres Hayward-a defintivno treba da se nađe u tvojoj kolekciji.

Golden State Warriors City Edition Jersey by Steph Curry

Sa crno-sivim motivima i detaljem u vidu crteža najpoznatijeg drveta države Oakland, Golden State Warriors City Edition dres Steph Curry-a jedan je od najtraženijih među navijačima tog tima. Ove sezone ga možete pronaći u našoj ponudi i poneti u svakoj lifestyle varijanti.

Antetokounmpo, James, Hayward ili Curry – čiji dres ti biraš?

Buzz tim

Slični članci