Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
27.06.2017.

Life is like a box of chocolates

„Trčao sam tri godine, dva meseca, 14 dana i 16 sati. Prilično sam umoran, mislim da ću sada kući”.

Zapamtio sam tu rečenicu još onih nesretnih devedesetih, kada sam prvi put gledao genijalnog Tom Henksa u Forest Gampu. Ideja da jednostavno trčiš jer ti se trči, bez određenog razloga i cilja, mi je bila sjajna! Čoveče, probudiš se ujutru i ono... samo radiš šta ti se radi.

Kada radiš nešto što niko pre tebe nije, ljudi će ili slepo pratiti ili osuđivati, što je divno prikazano u filmu. Mene je to nateralo da dobro razmislim šta ću da budem kad porastem - ljubitelj čokolade, svetski šampion u stonom tenisu, nosilac medalje časti... Ili... tako nešto.

Možda ipak da poslušamo mamu Gamp: „Iskoristi na najbolji mogući način šta ti je Bog dao.”

Ne mogu lagati i reći da sam zbog jednog filma postao to što jesam danas, ali šta znam, verovatno je podsvesno imao uticaj na moje odrastanje. Ako dodamo na to „Into the Wild“, „Bigfish“, „Pulp Fiction“ i „Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice“, dobijete Lexa smiley


Bilo kako bilo, danas sam ovde da bih vam skrenuo pažnju na jedan poseban detalj iz gorepomenutog šestooskarnog filma. Sećate se patika koje je Forest furao dok je trčao tri godine i kusur? Ljudi, mislim da je taj deo istinita priča. Da, jer sam prilično siguran da je cela stvar izvodljiva dok imaš Nike Cortez na nogama.

Patike koje je pre četrdesetak godina plasirao Bill Bowerman, legendarni trener atletike, bile su napravljene isključivo za trčanje na duge staze. Sve do danas patike su zadržale svoj identičan, jedinstven i jednostavan dizajn sa rebrastim đonom i premekanim uloškom.

Činjenica da su Cortezice isfurali neke od najvećih hip hop glava u svojim spotovima, bio je samo dodatni razlog da i ja navučem jedne. Izabrao sam Nike Corez Grey Wolf Ultra, kao boju koja mi je najviše zapala za oko, i kao boju u kojoj ne mogu biti upucan, ako odlučim da skoknem do LA. Objašnjenje konstatacije: crne i bele Cortezice su svojevremeno nosili članovi bandi kao jedno od sredstava prepoznavanja. Pročitao sam negde informaciju da se pre par godina osula paljba iz automobila na par tinejdžera koji su šetali sumnjivim delovima Los Anđelesa samo zbog toga što su zalutali u pogrešan kraj u pogrešno obojenim Cortezicama. Dakle, ako nemate nameru da idete u LA u skorije vreme, a volite „badass“ osećaj, na ovim prostorima možete izabrati boju koja god vam se slaže uz karakter. Ili boju očiju.

„Ne znam da li svako ima sudbinu, ili možda svi jednostavno lebdimo okolo slučajno na vetru. Ali ja mislim da je možda oboje“, kaže Tom Henks. Ja bih samo dodao da šta god da je istina u Nike Cortez ćete sigurno leteti okolo, kakva god da vam je sudbina.  

Lex

Slični članci