Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
19.04.2023.

Step into the future with Nike Air Max 97

Kao ljubitelj patika i veliki obožavalac Nike-a, oduvek sam bio fasciniran pričom koja stoji iza stvaranja Nike Air Max 97. Ovaj legendarni model jedna je od mojih omiljenih silueta svih vremena, a uvek sam se pitao koja je uloga Franka Rudija u njegovom razvoju. Dakle, u ovom blogu želim podeliti svoja razmišljanja i otkrića o Nike Air Max 97 modelu i doprinosu Franka Rudija u njihovom stvaranju.

Kad sam započeo svoje istraživanje, saznao sam da je Frank Rudy bio vazduhoplovni inženjer koji je početkom 1970. pristupio Nike-u sa revolucionarnom idejom. Predložio je korišćenje vrećica ispunjenih vazduhom kao jastuk u sportskim patikama kako bi se pružila bolja podrška i smanjile povrede. U to je vreme Nike bio mala firma, a sama ideja se činila nategnutom. Međutim, saosnivač firme, Phil Knight, video je potencijal u Rudijevoj ideji i dao mu priliku za saradnju s Nike-om.

Rudijev prvi projekt s Nike-om bio je stvaranje Air Tailwind modela, koji je pušten u prodaju 1979. Patika je imala vazduhom ispunjene vrećice u peti koje su pružale amortizaciju i potporu stopalima. Air Tailwind je bio uspeh i otvorio je put razvoju drugih patika sa Air podrškom.

 

Tokom godina, Rudi je nastavio raditi s Nike-om, a njegova tehnologija Air cushioning postala je sastavni deo mnogih legendarnih patika, uključujući Air Max 1, Air Max 90 i Air Max 95. Međutim, njegov doprinos razvoju Nike Air Max 97 je bio značajan. Dizajn je zahtevao vazdušni jastuk koji se protezao duž potplata, a Rudijeva stručnost u dizajniranju komora punjenih vazduhom bila je ključna za uspeh ovog modela.

Kao ljubitelj Nike Air Max 97, cenim udobnost i potporu koju pruža Air cushioning. Neverovatno je pomisliti da je revolucionarna ideja Franka Rudija promenila igru ​​Nike-a i napravila revoluciju u industriji patika. Njegovo naseđe živi u svakoj Nike patici koja sadrži Air tehnologiju srednjeg đona.

Da sumiramo, Nike Air Max 97 bezvremenski je klasik koji već godinama osvaja ljubitelje patika. Doprinos Franka Rudija njegovom stvaranju dokaz je njegove domišljatosti i kreativnosti. Kao obožavalac Nike patika, uvek ću biti zahvalan za Rudijev rad u razvoju Air jastuka.

Model Nike Air Max 97 Frank Rudy dostupan je u svim Buzz shop-ovima, kao i online.

 

Do sledećeg puta,

 

Jetski

 

Slični članci