Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
13.07.2022.

JAPAN S − ICONIC COURT DETAILS RE-IMAGINED THROUGH A MODERN LENS.

Čitav svet nosi iste patike. Neka ne bude zabune, i moj ormar je prepun klasika, ali nekad želiš nešto mrvicu drugačije. Želiš odmoriti od statusa quo. Pre nego što neko upre prstom u tvoje patike i kaže "iste su kao...", osim večnog, veštog remiksovanja konkurencije – treba da znaš i jednu važnu priču.

Jedna od najpoznatijih svađa u svetu patika je ona između Nike-a i Asics-a. Nike je počeo kao Blue Ribbon Sports u proizvodnom pogonu Asics-a, ali su se kasnije zbog vizije (i novca) razišli. Više o ovom poslovnom razilaženju u mišljenju možeš pročitati u vrhunskoj knjizi Phila Knighta - Shoe Dog. Mislim da je važno spomenuti zajedničku istoriju ova dva brenda, kako bi bilo jasno zašto ponekad dele dizajnerski jezik i elemente. A znaš da te JAPAN S podsećaju na nešto već poznato. I upravo tu je njihova snaga.

Zašto S u imenu? Jer su niske, a postoji i visoko sečen model nazvan Japan L koji vrišti "osamdesete su u NBA-ju, niko ne zna šutirati tricu i svi se zabijaju pod koš".

Nisko sečene košarkaške patike koje ponosno nose epitete kao što su klasik, nostalgija i vintage. Čak se Asics može pohvaliti ozbiljnim košarkaškim nasleđem − u osamdesetim su bili ozbiljni igrači na NBA parketima, a najpoznatiji predstavnik Asicsa je bio "bad boy" iz Detroit Pistonsa, Isaiah Thomas, najveća prepreka Michaelu Jordanu u ranim danima.

Sada su retro košarkaške patike posvuda, kao da smo se svi vratili u osamdesete − barem što se naših stopala tiče. JAPAN S se mogu pohvaliti jednostavnim dizajnom koji iskače iz gomile zahvaljujući Asicsovim prepoznatljivim linijama.

Ono što me oduševilo je što su udobne od momenta kada ih izvadite iz kutije. Nisam ih morao razgaziti, već sam ih prvog dana stavio na noge i obišao pola grada u njihovom društvu. Misija "10 hiljada koraka" je postignuta. Zdrav duh u zdravom telu, tako kažu, tako mora biti. To i ASICS znači. Anima sana in corpore sano – za sve koji su slušali na časovima latinskog. Gledam ih svaki dan na svojim stopalima, beaterice kojima je svejedno je li sunce ili kiša.

 

Asics JAPAN S koje će izazvati tvoju hrabrost na ulici, možeš pronaći u beloj boji u Buzz šopovima i online.

 

Pišem vam ponovo, vrlo brzo,

 

FRANJO

 

 

Slični članci