Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
28.03.2023.

Russell Athletic – novi brend na našim policama

Ovo je priča o brendu koji već više od jednog veka proizvodi visokokvalitetnu odeću za profesionalne i rekreativne sportiste. Ako ste ljubitelj modernog i svedenog dizajna koji sa sobom nosi retro vibraciju i ponosno naglašava višedecenijsku tradiciju brenda, onda je Russell Athletic ime o kome treba da znate više. Ovaj brend je upravo stigao na naše police, a pre nego što odlučite da ponesete neke od njihovih komada, upoznajte se sa bogatom istorijom jednog od najznačajnijih sportskih proizvođača koji nam stiže sa američkog kontinenta.

Russell Athletic je nastao 3. marta 1902. godine u Alexander City-ju (Alabama) od strane Bendžamina Rasela, dvadesetšestogodišnjeg zaljubljenika u sport koji je svojom vizijom želeo da promeni dotadašnje viđenje sportske odeće. Počevši sa svega 10 mašina za šivenje i 8 mašina za pletenje, kompanija Russell Manufacturing je najpre proizvodila ženske i dečije majice, da bi kasnije postala jedna od najpoznatijih fabrika za proizvodnju sportskih uniformi širom Sjedinjenih Američkih Država. Verovatno da je i požar, koji je iste godine uništio gotovo čitav grad, uticao na Bendžaminovu odluku da izgradi jednu od najvećih imperija sportske odeće do tada i na taj način pomogne u obnovi svoje zajednice.

 

Malo je poznato da je prva dukserica nastala baš ovde. Sve je počelo od genijalne ideje Benovog sina, koji je i sam bio igrač američkog fudbala, da dotadašnje, vrlo nepopularne, fudbalske dresove zameni udobnijim. Naime, gornji delovi koje su igrači nosili na terenu bili su napravljeni od vune, materijala koji je težak, sklon uvrtanju i izaziva neprijatan osećaj u dodiru sa kožom. Znajući koliko je pamuk izdržljiv i komforan, u Russell Athletic-u su davne 1926. godine došli na ideju da kreiraju dresove od 100% pamučnog materijala. Već 1930. iz njihove radionice izlaze novi, gotovi proizvodi koji brzo pronalaze put do fudbalskih igrača. Tako je nastala prva dukserica, najsličnija onome što danas zovemo crew neck sweatshirt, sa čuvenim V detaljem na okovratniku koji je imao funkciju da sakuplja znoj i sprečava istezanje okovratnika usled dužeg vremena nošenja.

Nakon preuzimanja Southern Manufacturing kompanije, 1932. godine, Russell Athletich postaje jedan od vodećih proizvođača sportske odeće, uključujući bejzbol, košarkaške i fudbalske jakne i pantalone za timove širom američkog kontinenta. Do 1962, kada kompanija zvanično menja ime u Russell Mills i otvara novo poglavlje u svom vizuelnom identitetu, brend se na američkom tržištu pozicionira kao lider u kreiranju sportske odeće. Sve što dolazi posle toga su vrtoglavi uspesi, kolaboracije i inovacije na polju dizajniranja sportske odeće, a ono na šta je brend posebno ponosan jeste činjenica da su njihovi proizvodi dobri onoliko koliko su dobri i ljudi koji ih kreiraju.

Sa više od 120 godina tradicije i iskustva, Russell Athletic gleda ka budućnosti sa istim onim entuzijazmom kojim je Bendžamin Rasel bio obuzet kada je počeo sa realizacijom svoje ideje u Alabami. Od davne 1902. do sada, brend je uspeo da se probije i do ljubitelja klasičnog sportskog stila koji u svakodnevnim prilikama žele da izgledaju opušteno i moderno. Udobnost je na prvom mestu, što se može videti po izboru materijala, pa tako u lifestyle kolekciji dominiraju prirodni materijali, poput pamuka, ali i nezaobilazni, visokofunkcionalni materijali i tehnologije koji će celodnevno nošenje učiniti prijatnijim. Krojevi su klasični, sportski, a boje svedene, ali dovoljno upečatljive, tako da ih možete lako kombinovati sa ostalom garderobom.

 

Neke od najnovijih Russell Athletic modela za muškarce iz kolekcije spring/summer 23 možete pronaći već sada u nekom od Buzz shop-ova ili online.

 

Buzz tim

Slični članci