Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
08.12.2022.

Anything Can Be Changed: Sustainable priča brenda ACBC

Da li ste spremni da menjate budućnost? Italijanski brend ACBC jeste i to nam pokazuje svakog dana. Predstavljamo vam sertifikovane, eco-friendly modele patika koje na odgovoran način spajaju moderan dizajn i alternativnu proizvodnju. Ako mislite da patike ne mogu biti izrađene od materijala na bio bazi, a da su pritom funkcionalne i moderne, onda sigurno niste čuli za ACBC – brend koji jedinstvenim načinom izrade želi da pokrene svest o globalnim ekološkim problemima. 

 

Eco-sustainability priča brenda

 

Nastala 2017. godine, sa sedištem u Milanu, italijanska start-up kompanija ACBC (Anything Can Be Changed) pozicionirala se na globalnom tržištu kao brend sa futurističkom vizijom i inovativnim pristupom u kreiranju svojih proizvoda. Vodeći se eco-sustainability principima, ACBC u prvi plan ističe važnost očuvanja životne sredine koristeći reciklirane i biorazgradive materijale u izradi jedinstvenih, eco-friendly modela patika. U eri dominacije fast fashion proizvodnje, brend se okreće alternativnim rešenjima, kako bi minimalizovao svoj uticaj na okolinu i doprineo smanjenju ekološke zagađenosti. Idejni tvorci brenda smatraju da eco-sustainability pristup nije samo stvar izbora, to je pravac kome treba da težimo ako želimo da sačuvamo našu planetu i učinimo je najboljim mogućim mestom za život.

 

Proizvodnja bazirana na recikliranim i održivim materijalima

 

ACBC proizvodnja se bazira na recikliranim i održivim materijalima koji svoju primenu pronalaze u gotovo svakom segmentu proizvoda. Težeći da proizvode učini ekološki prihvatljivijim, dizajn ovih patika ide u korak sa vodećim ekološkim trendovima – od recikliranog đona, preko materijala u gornjištu dobijenih iz prirodnih i obnovljivih izvora, pa do najsitnijih detalja, poput pertli od jute ili postave od 100% organskog pamuka. Mnoge sirovine, poput konoplje, kukuruza, plute, jabuka, vlakana dobijenih od algi ili jute, jesu odlična zamena za industrijske materijale. Osim toga, organski i reciklirani pamuk, kao i ReFoam, RePET, ReRubber tehnologije koje su sastavni deo ACBC proizvoda, imaju brojne prednosti u odnosu na standardne industrijske materijale. Neke od njih su: smanjenje emisije ugljen-dioksida, obnovljivost izvora, biorazgradivost, ekonomičnost, minimalno korišćenje prirodnih resursa prilikom uzgoja, reciklaža proizvoda od plastike i gume, smanjena zagađenost sredine i mnoge druge. Tvorci brenda sa ponosom ističu da u izradi ne koriste materijale životinjskog porekla, niti one koji bi na bilo koji način mogli da ugroze ili izazovu patnju životinja.

 

Dizajn koji ide u korak sa modnim trendovima

 

Dizajn ACBC patika, pored visoke funkcionalnosti, odlikuje i moderan stil koji se može definisati kao spoj klasičnog i urbanog. Modeli su lako uklopivi i odlično idu uz gotovo svaki autfit, zahvaljujući svedenom izgledu i vanvremenskim bojama, poput bele i crne. ACBC je, između ostalog, poznat i po kolaboracijama sa brendovima visoke mode, a među njima su Missoni, Alexander Smith i Piquadro.

Budite deo nove sustainability priče i podržite težnju za pozitivnim promenama. Jer, ono što radimo danas utiče na svet kakav želimo da bude sutra. Potražite svoje ACBC patike u svim Buzz Shop-ovima ili online.

 

Buzz tim

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

01.
Aug.
2023.
News
Buzz koncept store je mesto koje spaja odličnu kupovinu sa različitim oblastima urbanog načina života. Glavna je stanica za sve ljubitelje atraktivnih i prem...