Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
08.12.2022.

Anything Can Be Changed: Sustainable priča brenda ACBC

Da li ste spremni da menjate budućnost? Italijanski brend ACBC jeste i to nam pokazuje svakog dana. Predstavljamo vam sertifikovane, eco-friendly modele patika koje na odgovoran način spajaju moderan dizajn i alternativnu proizvodnju. Ako mislite da patike ne mogu biti izrađene od materijala na bio bazi, a da su pritom funkcionalne i moderne, onda sigurno niste čuli za ACBC – brend koji jedinstvenim načinom izrade želi da pokrene svest o globalnim ekološkim problemima. 

 

Eco-sustainability priča brenda

 

Nastala 2017. godine, sa sedištem u Milanu, italijanska start-up kompanija ACBC (Anything Can Be Changed) pozicionirala se na globalnom tržištu kao brend sa futurističkom vizijom i inovativnim pristupom u kreiranju svojih proizvoda. Vodeći se eco-sustainability principima, ACBC u prvi plan ističe važnost očuvanja životne sredine koristeći reciklirane i biorazgradive materijale u izradi jedinstvenih, eco-friendly modela patika. U eri dominacije fast fashion proizvodnje, brend se okreće alternativnim rešenjima, kako bi minimalizovao svoj uticaj na okolinu i doprineo smanjenju ekološke zagađenosti. Idejni tvorci brenda smatraju da eco-sustainability pristup nije samo stvar izbora, to je pravac kome treba da težimo ako želimo da sačuvamo našu planetu i učinimo je najboljim mogućim mestom za život.

 

Proizvodnja bazirana na recikliranim i održivim materijalima

 

ACBC proizvodnja se bazira na recikliranim i održivim materijalima koji svoju primenu pronalaze u gotovo svakom segmentu proizvoda. Težeći da proizvode učini ekološki prihvatljivijim, dizajn ovih patika ide u korak sa vodećim ekološkim trendovima – od recikliranog đona, preko materijala u gornjištu dobijenih iz prirodnih i obnovljivih izvora, pa do najsitnijih detalja, poput pertli od jute ili postave od 100% organskog pamuka. Mnoge sirovine, poput konoplje, kukuruza, plute, jabuka, vlakana dobijenih od algi ili jute, jesu odlična zamena za industrijske materijale. Osim toga, organski i reciklirani pamuk, kao i ReFoam, RePET, ReRubber tehnologije koje su sastavni deo ACBC proizvoda, imaju brojne prednosti u odnosu na standardne industrijske materijale. Neke od njih su: smanjenje emisije ugljen-dioksida, obnovljivost izvora, biorazgradivost, ekonomičnost, minimalno korišćenje prirodnih resursa prilikom uzgoja, reciklaža proizvoda od plastike i gume, smanjena zagađenost sredine i mnoge druge. Tvorci brenda sa ponosom ističu da u izradi ne koriste materijale životinjskog porekla, niti one koji bi na bilo koji način mogli da ugroze ili izazovu patnju životinja.

 

Dizajn koji ide u korak sa modnim trendovima

 

Dizajn ACBC patika, pored visoke funkcionalnosti, odlikuje i moderan stil koji se može definisati kao spoj klasičnog i urbanog. Modeli su lako uklopivi i odlično idu uz gotovo svaki autfit, zahvaljujući svedenom izgledu i vanvremenskim bojama, poput bele i crne. ACBC je, između ostalog, poznat i po kolaboracijama sa brendovima visoke mode, a među njima su Missoni, Alexander Smith i Piquadro.

Budite deo nove sustainability priče i podržite težnju za pozitivnim promenama. Jer, ono što radimo danas utiče na svet kakav želimo da bude sutra. Potražite svoje ACBC patike u svim Buzz Shop-ovima ili online.

 

Buzz tim

 

Slični članci