Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
01.11.2022.

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila

Iz kreativne radionice najpoznatijeg bostonskog brenda za proizvodnju trkačkih patika stiže nam potpuno drugačija i neočekivana retro-futuristička silueta u osveženim kombinacijama boja koje će ljubitelji urbanog stila ove jeseni obožavati da nose. Reč je o New Balance XC-72 patikama inspirisanim bogatim nasleđem i dizajniranim za sve one koji su okrenuti ka budućnosti. Ukoliko želite da dominirate stilom i budete uvek za korak ispred drugih, ovo su patike koje ne smete da propustite.

Napraviti omaž onome što je najbolje iz prošlosti, dok istovremeno težite inovativnosti i futurističkom pristupu oduvek je bio jedan od najvećih izazova za one koji grade sneaker kulturu. Neki od najpoznatijih tvoraca patika pokušavali su da ožive popularne retro siluete dodajući im tehnologije i uvodeći inovacije u oblasti dizajna, ali samo najboljima je pošlo za rukom da stvore u potpunosti originalan i prepoznatljiv model koji će doživeti globalnu popularnost, kao što je to slučaj sa New Balance XC-72 patikama.

Neki od najpoznatijih NB modela iz 70-ih godina prošlog veka poslužili su kao inspiracija za kreiranje ovih patika, a stara reklamna kampanja iz tog perioda pod nazivom „Three of the Best“ podstakla je kreatore da od svakog od ta tri trkačka modela izvuku karakteristične elemente đona i spoje ih u jedan, sada već prepoznatljiv đon XC patika. Drugi, pomalo neočekivani izvor inspiracije bila je automobilska industrija koja je išla daleko ispred svog vremena. Proizvodnja sportskih automobila bila je u ekspanziji, a na tržištu se moglo videti sve više modela futurističkog dizajna i inovativnih tehnologija. Tako je nastao poznati slogan – „Sports Car For Your Feet“ koji se krije iza modela Casablanca x NB XC-72. Potpuno neočekivano, ove patike su doživele globalnu popularnost, a brend je nastavio da iznenađuje ljubitelje retro-futurističke siluete svežim i upečatljivim kombinacijama boja.

Pored bogatih kolorita, ono što privlači najviše pažnje jeste prenaglašen izgled đona koji obiluje teksturama i detaljima dizajna. Spoj različitih trakcionih šara, oštre i zaobljene ivice, kontrastne boje – đon ovih patika je savršen u svojoj asimetričnosti. Gornjište je kombinacija slojeva od brušene kože i tekstila, sa klasičnim pertlanjem i istaknutim logotipom. Od odabira materijala do završnih detalja i boja, ovaj model odaje utisak premium izrade. Odlično se uklapa u svaki autfit – od ležernih i sportskih, pa sve do urbanih.

 

XC-72 patike su stvorene za ljubitelje futurističke estetike i sneaker entuzijaste koji teže autentičnom stilskom izrazu. Dostupne su u Buzz šopovima, kao i online.

 

Buzz tim

 

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

17.
Mar.
2023.
News
Buzz koncept store je mesto koje spaja odličnu kupovinu sa različitim oblastima urbanog načina života. Glavna je stanica za sve ljubitelje atraktivnih i prem...