Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
01.11.2022.

New Balance XC-72: Retro-futuristička silueta za ljubitelje urbanog stila

Iz kreativne radionice najpoznatijeg bostonskog brenda za proizvodnju trkačkih patika stiže nam potpuno drugačija i neočekivana retro-futuristička silueta u osveženim kombinacijama boja koje će ljubitelji urbanog stila ove jeseni obožavati da nose. Reč je o New Balance XC-72 patikama inspirisanim bogatim nasleđem i dizajniranim za sve one koji su okrenuti ka budućnosti. Ukoliko želite da dominirate stilom i budete uvek za korak ispred drugih, ovo su patike koje ne smete da propustite.

Napraviti omaž onome što je najbolje iz prošlosti, dok istovremeno težite inovativnosti i futurističkom pristupu oduvek je bio jedan od najvećih izazova za one koji grade sneaker kulturu. Neki od najpoznatijih tvoraca patika pokušavali su da ožive popularne retro siluete dodajući im tehnologije i uvodeći inovacije u oblasti dizajna, ali samo najboljima je pošlo za rukom da stvore u potpunosti originalan i prepoznatljiv model koji će doživeti globalnu popularnost, kao što je to slučaj sa New Balance XC-72 patikama.

Neki od najpoznatijih NB modela iz 70-ih godina prošlog veka poslužili su kao inspiracija za kreiranje ovih patika, a stara reklamna kampanja iz tog perioda pod nazivom „Three of the Best“ podstakla je kreatore da od svakog od ta tri trkačka modela izvuku karakteristične elemente đona i spoje ih u jedan, sada već prepoznatljiv đon XC patika. Drugi, pomalo neočekivani izvor inspiracije bila je automobilska industrija koja je išla daleko ispred svog vremena. Proizvodnja sportskih automobila bila je u ekspanziji, a na tržištu se moglo videti sve više modela futurističkog dizajna i inovativnih tehnologija. Tako je nastao poznati slogan – „Sports Car For Your Feet“ koji se krije iza modela Casablanca x NB XC-72. Potpuno neočekivano, ove patike su doživele globalnu popularnost, a brend je nastavio da iznenađuje ljubitelje retro-futurističke siluete svežim i upečatljivim kombinacijama boja.

Pored bogatih kolorita, ono što privlači najviše pažnje jeste prenaglašen izgled đona koji obiluje teksturama i detaljima dizajna. Spoj različitih trakcionih šara, oštre i zaobljene ivice, kontrastne boje – đon ovih patika je savršen u svojoj asimetričnosti. Gornjište je kombinacija slojeva od brušene kože i tekstila, sa klasičnim pertlanjem i istaknutim logotipom. Od odabira materijala do završnih detalja i boja, ovaj model odaje utisak premium izrade. Odlično se uklapa u svaki autfit – od ležernih i sportskih, pa sve do urbanih.

 

XC-72 patike su stvorene za ljubitelje futurističke estetike i sneaker entuzijaste koji teže autentičnom stilskom izrazu. Dostupne su u Buzz šopovima, kao i online.

 

Buzz tim

 

 

Slični članci