Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

News
26.03.2020.

A DAY TO CELEBRATE PEOPLE’S LOVE FOR NIKE AIR MAX

Nike-Air nije obična patika. Ona je revolucija, a svaka revolucija na svetu počela je idejom – jedinstvenom, pokretačkom i nezamenljivom. Ta ideja nastala je sedamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući  Frank Rudy-ju, inženjeru svemirske agencije NASA koji je osmislio prototip Air-Sole jedinice. Ona je prvi put otkrivena na Air Max 1 modelu koji je dizajnirao legendardni Tinker Hatfiled i 26. marta 1987. godine ugledala svetlost dana. Sve ostalo je istorija. I to kakva istorija!

Air Max 1 jedna je od najlegendardnijih silueta brenda Nike i smatra se istinskom sneaker ikonom. A kako i ne bi bila, kada je reč o prvoj patici koja je na đonu imala vidljivu Air tehnologiju, toliko puta korišćenu i primenjivanu na brojnim Air Max modelima koji su prethodnih godina oduševljavali sneaker svet.

I broj tih modela je, tokom prethodne tri decenije, postao impozantan, jer iznosi nekoliko stotina od kojih je svaki postigao neverovatan uspeh koji ne jenjava ni danas.

Zbog toga je 26. mart dan kada ceo svet slavi ljubav prema Nike Air Max patikama, a tako će biti i ove godine! Iako to ne možemo činiti na događajima širom regiona, okolonosti nas ne sprečavaju da iskoristimo neke druge, podjednako zanimljive načine da odamo počast ovoj legendarnoj silueti.

Zašto onda ne bismo krenuli od početka?

 

Zanimljivo je da je dizajn prvih Air Max patika bio inspirisan centrom Pompidou koji se nalazi u Parizu. Njegov inside out eksterijer podstakao je Hatfield-a da pokaže strukturu đona patike i otkrije je celom svetu. O tome kakvu je revoluciju predstavljao ovaj model mnogo govori i pesma koja je iskorišćena za prvu reklamu. Bila je to čuvena melodija Beatles-a Revolution, dok su se u reklami našla velika imena sporta, kao što su John McEnroe, Bo Jackson i Michael Jordan.

Usledili su modeli Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93, koji se čak našao u reklami za Range Rover kako bi doprineo promociji sitema za pneumatiku tog automobila.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98 – lista modela je zaista neverovatna i svaki od njih iza sebe krije podjednako interesantnu priču. Siluete su se menjale s godinama, a onda je 2018. uoči Air Max Day-a, svetlost dana ugledala prva lifestyle Air Max patika. Bila je to danas i te kako popularna Air Max 270-ica, koja je ovaj model približila novim generacijama.

Naredne godine svet je postao bogatiji za Nike Air Max 720, još revolucionarniji i upečatljiviji model na kojem je Air tehnologija vidljiva duž cele patike. Ona je s pravom nazvana „najuzbudljivijim modelom za 21. vek“.

I ove godine će na Air Max Day sneaker svetu biti predstavljeni novi modeli jedne od najpopularnijih silueta ikada. Među njima je i patika koja će bez sumnje obeležiti 2020. godinu, a nosi naziv Nike Air Max 2090.

Koristeći isti DNK siluete koja je uvela revoluciju pre tačno 30 godina, Air Max 2090 dizajnirana je tako da na najbolji način ilustruje budućnost celokupnog sneaker sveta.

Da bi istakli važnost strukture nove patike, dizajneri su koristili crnu boju za materijale koji doprinose njenoj stabilnosti i inovativnosti, dok su nešto laganiji potporni delovi uočljivi zahvaljujući beloj boji. Koristeći boje koje se uglavnom koriste za dizajn električnih automobila, Air Max 2090 je, prema zamisli Nike-ovih dizajnera, zapravo prikaz tih automobila u 2090. godini.

I ovaj model nije mogao proći bez karakterističnih Air Max logotipa, dok je prilikom dizajna pažnja bila usmerena na svaku komponentu ove patike kreirane za budućnost. Tako model Air Max 2090 sadrži nešto veću Air jedinicu i do 200 procenata veći prozor u odnosu na onaj koji je posedovao prvobitni model, predstavljen pre 30 godina.

Još jedan novi-stari detalj je kropovani Swoosh, ovoga puta unapređen u odnosu na prvobitne Air Max 90 patike.

Sve modele iz ovogodišnjeg Air Max Pack-a možete pronaći i naručiti u našem online shop-u. Ostanite kod kuće, ali na vreme nabavite svoje 2090-ice i budite korak ispred svih.

Let’s celebrate the Air Max Day!

Buzz tim

Slični članci