Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
31.01.2024.

adidas Superstar

Jednu stvar ne podnosim kod patika, a to je gužvanje gornjeg dela kod nožnih prstiju. Prokleti nabori! Još uvek ne postoji kvalitetno rešenje za ovaj problem, iako ih uvek možete malo ispraviti mokrim peškirom i vrućom peglom. Jedne patike se ne gužvaju na tom kritičnom području – i to su adidas Superstar. Poznate su pod hrpom imena: Superstar, Shelltoes, Šelsice. U mom Osijeku smo ih zvali “brejke” jer smo ih poistovećivali sa breakdanceom.

Kad se priča o adidas Superstar-u, često se priča o Run DMC-ju i njihovom hitu My adidas, prvoj adidas-ovoj saradnji sa muzičarima. Ali to ću ovog puta preskočiti.

Dizajnirane su one godine kada je čovek kročio na Mesec (1969.), a puštene u prodaju iduće godine (1970.). Postale su hit zahvaljujući košarci. Trčanje i tenis su sportovi koji su popularizovali  velik broj patika, ali osobno smatram da je košarka pretvorila patike u popkulturni fenomen. Kareem Abdul Jabbar je bio najveća zvezda NBA-ja u sedamdesetima pa me ne čudi što ga je Horst Dassler (sin osnivača adidasa - Adija Dasslera) izabrao za zaštitno lice novog, lakšeg i izdržljivijeg modela.

Superstar ima dug život iza sebe. Kroz istoriju nikada nisu ni zaboravljene. Preživele su sto života, košarkašku popularnost, uličnu i hip hop ekspanziju. Skejteri su ih takođe prisvojili, a kasnije i svet visoke mode.

Ne postoji isplativija patika na tržištu. Legendaran dizajn sa gumenim prednjim delom koji štiti nožne prste, prava i pristojna koža za cenovni nivo, udobnost koja je postala sve bolja kako je vreme odmicalo… Srednji đon je penast i neverovatno udoban, a model se uspešno kombinuje sa svim autfitima

Superstar patike su ubedljivo jedna od najvećih zvezda u sneaker kulturi. Možeš ih pronaći u Buzz šopovima i online.

 

Franjo

Slični članci