Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
29.07.2016.

WORLD CHAMPIONS AGAIN AND AGAIN

Još od Air Jordan VI modela, Tinker Hatfiel je predlagao Najkiju da se sa Jordan patika skine Nike znak, jer je smatrao da je Jordan brend u tom momentu dovoljno jak da može postati samostalan.

Posle dosta ubeđivanja, Najki mu se doslovno smejao u lice, ali je uspeo da svoju ideju sprovede u delo, i kada su AJ VIII OG ugledale svetlost dana, primetićete da je na njima samo Jumpman logo.

Air Jordan VIII oduševile su, ne samo ljude iz košarkaškog sveta, već i sneakerhead-ove i sve zaljubljenike u Najki patike. Dizajn je bio fascinantan, uz POLYCARBONATE TORSION PLATE i neverovatne kombinacije boja koje su korišćene, interesovanje za ovaj model je bilo ogromno.

Nažalost, AJ VIII nisu bile toliko udobne koliko i ostali Air Jordan modeli. Naime, kaiševi sa bočnih strana, tj. ’BUNNY EARS’, kako su kasnije dobili nadimak, su zatezali patike sa obe strane, tako da su ljudi koji imaju šire stopalo, imali problema prilikom nošenja istih.

1993. godine AJ VIII je izašao u tri colorway-a, White/Black-True Red, Black/Bright Concord-Aqua Tone and Black-Black-True Red, i cena im je bila 125 dolara. Deset godina kasnije, Jordan brend je izbacio još još dva modela AJ VIII po ceni od 135 dolara, kao i dve ’low cut’ verzije po ceni od 110 dolara.

Danas, nakon 23 godine od prvog release-a AJ VIII modela, susrećemo se sa, do sada, najluksuznijim verzijma popularne RETRO OSMICE, tj. ’CHAMPIONSHIP PACK-om’, koji se sastoji od AJ VIII ’CHAMPAGNE’ i AJ VIII ’CONFETTI’ modela.

Ovaj pack je inspirisan Jordanovim prvim Three Peat-om, tj. osvajanjem tri NBA šampionata zaredom (1991, 1992, 1993,) sa Chicago Bullsima, trofejom i konfetama koje su nezaobilazni na svakoj proslavi NBA titule.

Ono sto je činjenica i poruku koju šalju oba colorway-a jeste natpis sa unutrašnje strane BUNNY EARS-a (unakrsnih kaiševa): WORLD CHAMPIONS AGAIN AND AGAIN.

Air Jordan VIII „Championship pack“ možete pronaći u BUZZ šopu u TC Ušće, kao i na BUZZ online šopu.

 

MJ

Slični članci