Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
14.07.2016.

NIKE AIR PEGASUS 92 OLYMPIC

Završen peti razred osnovne škole i letnje Olimpijske igre u Atlanti 1996. godine. Kada pomislim na Olimpijadu, pomislim na Atlantu, možda zato što 1992. godine u Barseloni nismo učestvovali, pomislim na Jugoslavija Nike majicu koju sam dugo nosio i Classic BW sa američkom zastavom pozadi.  Leto, period godine u kom su svi klinci srećni i na ulici po ceo dan. Vazduh treperi od vrućine, prašina u zraku i miris koji mi ne izbija iz sećanja, miris leta, a mi na terenu po ceo dan, pa trk kući da gledamo basket. Jugoslavija, Srbija i Crna Gora pod istom zastavom i ekipa sastavljena od asova domaće košarke Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Predrag Danilović, Vlade Divac, Aleksandar Đorđević, Saša Obradović, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Nikola Lončar i Milenko Topić. Srebrna medalja koja je na grudima naših sportista sijala kao zlatna.


Nike Air Pegasus 92 PRM je model iz „Olympic“ pack-a. Prvi put proizvedene u čast američkih sportista u Barseloni 1992. godine, Olimpijske igre u Atlanti 1996. godine ponovo su bile inspiracija da nekoliko Nike modela ponese boje i obeležja američkog nacionalnog tima, kao i 2000. godine u Sidneju kada se prvi put pojavio i Air Presto model. Ove godine Nike je vratio ikone i isti pack proširio i na redizajnirane modele kao što su nova verzija Pegasusa, BW i Presto modela. Ovogodišnje izdanje Pegasus-a vizuelno je isto kao i prethodni modeli, razlika u materijalima je minimalna, spoljni delovi gornjišta izrađeni su od Premium kože, dodate su voskirane pertle i zlatni završetci pertli koji daju savršeni finalni izgled.


Par meseci unazad znao sam da izlazi ceo pack i razmišljao sam samo o BW modelu, ali kada sam Pegasus video uživo jednostavno vratila su se sećanja i morao sam ga uzeti. Sedim, prevrćem patiku po rukama i osmeh mi se ne skida sa lica. Zlatni detalji sijaju kao olimpijsko zlato Aleksandre Ivošev u streljaštvu, a USA oznaka me podseća samo na legende američkog Dream Team-a: Charles Barkley, Penny Hardaway, Grant Hill, Hakeem Olajuwon, Karl Malone, Reggie Miller, Shaquille O'Neal, Gary Payton, Scottie Pippen, Mitch Richmond, David Robinson, John Stockton.


Došlo je vreme da Pegasus izađe na ulicu, prve korake niko ne provaljuje, možda zato što je 8h ujutru pa svi još pospani žure na posao. Veoma brzo utisak da ih neće niko primetiti se pretvorio u šetnju u kojoj posmatram reakcije i shvatam da se ljudi veoma dobro sećaju ove patike. U vreme kada su proizvedene njihova namena je bila za trčanje, a u čast pobeda na svim terenima na sebi nose oznaku Track & Field ispisanu na jeziku i peti patike. Savršeno udobne, odaju utisak da bi se sa njima zaista moglo trčati i baviti sportom ali se to u mom slučaju neće desiti. Pravim Pin Roll, pucam par fotki i staru ikonu stavljam u fazon današnjice.


Kraj dana i bronzana boja letnjeg večernjeg sunca me asocira na odbojkaški tim i osvojeno treće mesto koje su uzeli Vladimir Batez, Dejan Brđović, Đorđe Đurić, Andrija Gerić, Nikola Grbić, Vladimir Grbić, Rajko Jokanović, Slobodan Kovač, Đula Mešter, Željko Tanasković, Žarko Petrović i Goran Vujević. 68 sportista takmičilo se u 13 sportova u vreme najvećih svetskih legendi sporta. Na postolja se nisu popeli Dragutin Topić, Jasna Šekarić i Aleksandar Karakašević, ali su opravdali svoje učešće baš kao što je i Pegasus opravdao očekivanja ovim izdanjem. Zadovoljan prvim članom Olimpiskog paketa, spreman da držim dijetu do sledećeg modela, sa ekipom vraćam uspomene i priče koje počinju sa „sećam se“, a završavaju sa „..eee koje je to vreme bilo“.


Maks

 

Slični članci