Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
23.02.2022.

You can't say nothing against them, adidas Forum are force, endurance and style

Živimo u vremenu u kom se najviše cene košarkaške patike iz sredine osamdesetih. Nije važno koliko godina imaš i kog si pola − preko tri decenije kultni modeli pronalaze svoj put do svačijih stopala. Očigledno je da svet preferira Jordan 1 u svim varijantama − ako mi ne veruješ, probaj da odeš u neku prodavnicu i kupiš ih. Prate ih dovoljno slične Nike Dunk patike. Air Force su najprodavanije (jer Jordan 1 modela nema u dovoljnim količinama), a modno osvešćeni pojedinci su u stalnoj potrazi za New Balance 550 patikama. Ako navedene modele dobro odmeriš - primetićeš dosta sličnosti. Sve ih volim i sve su mi važne. Ali, koje košarkaške patike iz osamdesetih ja biram − adidas Forum u svim izvedbama.

adidas je odlučio da istraži svoju arhivu i izvuče ovaj model kao svoju veliku nadu. Popularnost su gradili i na saradnjama, od kojih je svakako najveća ona sa Bad Bunny-jem, portorikanskom muzičkom zvezdom. Na našim prostorima su buknule nakon BSTN saradnje koja je rezultirala Jugoplastika verzijom patika.

Šta je najbolje od svega kod adidasForum patika?

Osamdesete su bile vreme dominantno visokih razbijača u reketu (uz nekoliko izuzetaka). Forumice su najčvršće i najmasivnije od svih gorenavedenih klasika iz osamdesetih, samim tim i najizdržljivije. Danas, ako mene pitate, ovo su najbolje patike ispod 100 evra, a za taj novac dobijete ogromnu vrednost. Teško da ću u njima zaigrati košarku, ali su savršen lifestyle izbor i izgledaju odlično u bilo kojoj odevnoj kombinaciji − uz trenerku,  jeans, pantalone... Definitivno ne možeš da promašiš.

Napravljene su uglavnom od kože. Kroz razgovore s profesionalnim košarkašima i saradnju s fizioterapeutima, dizajneri su zaključili da košarkašima mogu pružiti dodatnu stabilnost − komadom kože oblikovanim u slovo X sa bočne strane patika. Možda ti to ne deluje kao neka ozbiljna tehnologija, ali bila je to prava inovacija u to vreme, a danas je zaštitni znak Forumica.

Najučestaliji komentar za bilo koji par patika je "najudobnije ikad, kao da hodaš po oblacima". Ko god to kaže za neke patike iz osamdesetih − sigurno greši. Nema tu puno tehnologija, nema mekanih materijala, ali ono što garantuju je stabilnost. Moja stopala su navikla na rotaciju svih mogućih modela, ali košarkaške patike iz osamdesetih su bile čvrste, stabilne i napravljene da traju. To mi se izrazito sviđa kod Forum patika − gledam ih i verujem da će potrajati dugo zbog kvalitetne izrade i izbora materijala. Ono što me izrazito raduje je moje svedočenje tome kako će njihovi kožni delovi ostariti kroz godine. Lepo je videti uticaj vremena na moje omiljene sneaker modele. Za deset godina bih mogao imati vintage par uz koji će me vezivati mnoge uspomene, a koji će pričati moju priču.

Ovaj i mnoge druge modele adidas patika, kao i odevne kombinacije možete pronaći u svim Buzz šopovima ili naručiti online.

Do sledećeg susreta, želim vam mnogo zdravlja i ljubavi.

Franjo

Slični članci