Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
28.01.2017.

‘THE ONE BEFORE THE 1’

Zdravo svima!

Evo nas ponovo na istom mestu, ali u novoj godini i naravno, sa novim siluetama koje će svaki vaš korak ispuniti udobnošću, a isto tako ispuniti i sve vaše modne zahteve.

Za početak bih napravio jednu retrospektivu 2016.godine i izdvojio top 10 modela, naravno iz mog ugla posmatranja na sve ono što jedan model izdvaja iz mase ostalih. Pa da počnemo:

 

10. AIR FORCE 1 ULTRA FLYKNIT

9. NIKE AIR HUARACHE ’ANTHRACITE’

8. ASICS GEL KAYANO TRAINER ’SPECTRA GREEN’ OCEAN PACK

7. NIKE AIR PRESTO ULTRA FLYKNIT

6. ADIDAS NMD

5. AIR JORDAN RETRO 8 CHAMPAGNE ’CHAMPIONSHIP PACK’

4. AIR JORDAN RETRO 12 ’FLU GAME’

3. AIR JORDAN RETRO 4 ’WHITE CEMENT’

2. AIR JORDAN RETRO 2 ’JUST DON’

1. AIR JORDAN RETRO 4 ’PINNACLE’

 

Dakle, kao što možete da primetite, godina iza nas je bila bogata reizdanjima, kultnim modelima i nekim limitiranim siluetama, ali nas isto tako tek očekuje dosta, kako novih silueta, tako i nekih dugo očekivanih reizdanja.

A ja novu sezonu počinjem jednom siluetom koja je veoma bitna u svetu patika, koja je veoma poznata, i koju možete naći u BUZZ-u.

AIR MAX ZERO ESSENTIAL


Šta je nula? Matematički-ništa. Ali u Najkiju, nula je nešto. Predstavlja početak, inicijalne ideje i misli dizajnera. U tom smislu, nula je nešto što je tada bilo ispred svog vremena. Originalni crteži AM ZERO su u Najkijevim dokumentima stajali gotovo 3 decenije, tačnije 29 godina, s toga su se neki našalili na račun ovog modela i nazvali AM Zero-patika koja se pravila 29 godina.

A onda je AM ZERO ugledao svetlost dana 26. marta, simbolično na obeležavanje AIR MAX DAY-a.


Ova patika nije samo ideja stara tri decenije. Ona je fuzija tridesetogodišnjih inovacija. I nije imala tu čast da bude prvi Air Max, ali da nje nije bilo, Air Max 1 apsolutno ne bi postojao, a za sve je opet kriv veliki Tinker Hatfield, čije su ideje bile toliko napredne, da tadašnje vreme to nije moglo da isprati.

On je hteo da tržištu ponudi nešto više, da razmišlja, kako je on sam rekao ’out of the box’, i svojim inovacijama, ljudima pruži što veću udobnost, bolju performans obuću, a da sve to estetski izgleda savršeno.

Za ovu siluetu je pozajmio određene ideje od SOCK RACER-a iz 1985. godine, a spoljašnji ’heel strap’ dizajn koncept će ostati ’mala tajna’, sve do premijere NIKE AIR HUARACHE 1991.

Ova Najkijeva IKONA je svojom udobnošću, kompaktnim dizajnom i samom estetikom, na mene ostavila neverovatno pozitivan utisak i definitivno zaslužuje mesto, ako ne na nogama, onda u kolekciji.


Ako ZERO posmatramo iz ’fashion’ ugla...mislim da treba zaobići stereotipe. AIR MAX je AIR MAX, neki ga nose u lepom sećanju, neki ne...uostalom nismo mi krivi što je Najki izbacivao ove modele u vreme kakvo je tada kod nas bilo. AIR MAX je generalno postao brend u brendu, nešto što je već 30 godina na svetskoj sceni, postavlja standarde i premašuje granice.

Do sledećeg čitanja, uživajte u svojim omiljenim Air Max-icama, i štitite ih od snega. Od kakvog god da su materijala, one imaju dušu, i to vidljivu!

 

MJ

Slični članci