Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
18.12.2019.

THE NBA SEASON GOES WITH TEA AND SPIKE LEE

Sa novom NBA sezonom dolazi i hladnije vreme. Kada nosiš patike ceo svoj život, šta onda drugo možeš birati kad moraš da sakriješ zglobove i piješ čajeve? Meni lično ne odgovaraju ni čizme niti njima slična obuća, pa se odluka uvek svede na glomaznije, hightop košarkaške patike. Ali koje odabrati za ovu sezonu? Čak i da biram zatvorenih očiju, izbor bi pao na Nike Air Jordan Spizike. Zašto? Ispričaću vam jednu malu priču.

U đačkoj knjižici u osnovnoj školi sam, umesto svoje fotografije, imao zalepljenog Jordan-a. Zbog toga sam završio na razgovoru kod direktorke. Ljubav prema Jordan-u, ali i prema njegovim patikama, bila je neizmerna. Sve što je on radio je izgledalo lako, pa su čak i maleni stari televizori izgledali bolje kada bi se on pojavio na njima u svojim dubokim i nadaleko poznatim giljama.

Obožavao sam tu eru – i u muzici, i u sportu, i u filmu.

Kad sam bio klinac, mislio sam da jedino Jordan patike, od trojke do trinaestice, nešto vrede. Sve što nije spadalo u te modele kao i da nije postojalo za mene. Hejter mali, ali šta ću, rano doba interneta me je oblikovalo u to. 

Jedini izuzetak što se klasičnih Džordanki tiče napravio sam 2006. godine, kada sam “poludeo” za Spizike modelom, hibridom koji je kombinovao neke od mojih najdražih Jordan patika u jednu. A, kao šlag na tortu, bila je počast koja je tim modelom ukazana Spike Lee-u, vrhunskom reditelju odgovornom za brutalne filmove kao što su Do The Right Thing i He Got Game – u kojima i Džordanke igraju važnu ulogu. 

Zašto Spike Lee i Jordan? Njih dvojica su pre million godina radili vrhunske reklame u kojima je Spike glumio Mars Blackmon-a, specifičnog lika s ogromnim naočarima, koji je delimično bio inspiracija i za lik Steve Urkel-a. Veza između Jordan-a i Spike-a još više je ojačana time što je Spike vatreni (i najpoznatiji) navijač New York Knicks-a, a upravo je taj tim za Jordan-a bio jedna od omiljenih “mušterija”.

 

               

 

Živimo u remiks kulturi. Hibridi su sada unosan biznis i oni su budućnost, pa zato i ne treba da vas čudi što sam toliko “opsednut” Nike Air Jordan Spizike patikama.

Odlični materijali i kvalitetna izrada, prepoznatljivi elementi s različitih Jordan patika, suptilna crna s ljubičastim detaljima i dve ikone na peti – na levoj lik Mars Blackmon-a/Spikea Lee-a, a na desnoj logo Spike-ove producentske kuće 40 Acres and a Mule, koja je odgovorna za neke od meni najdražih filmova… Uh, ovo će biti dobra sezona!

Pronađite ih BUZZ shop-u ili naručite online.

Franjo

Slični članci