Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
31.10.2018.

The childish play between love and hate

Kad god posetim BUZZ sa prijateljima i uzmem neke 97-ice u ruke, dobijem pitanje "Ali zašto?". Čak i da nema toliko priče iza njih, jednostavno me privlače. Taj Air Max bubble, wavy dizajn, kombinacije boja koje su češće hit nego miss... Jasno mi je zašto se nekom ne sviđaju, ali najbolje stvari izazivaju polarno različita mišljenja. Kad te svi vole, radiš nešto loše. Svi mogu voleti samo ono što je razvodnjeno za globalno nepce - ili u ovom slučaju stopalo. Ne moraš ih voleti, važno je da ih ja volim.

Air Max 97 su jedna od najpopularnijih silueta današnjice, a ja se smejem od uha do uha što Nike veliki deo svojih releasova temelji na oživljavanju retro modela. Ipak sam dete devedesetih i sada napokon mogu otvarati narandžaste Nike kutije u kojima su modeli koje nikada dosad nisam mogao imati.

Došao je i taj trenutak u istoriji. Air Max 97 su punoletne u svakoj državi sveta. 21 godinu su na sceni. Naravno, izašle su 1997. godine i odmah su izazvale reakcije delom globusa (ili ravne ploče, ne petljam se u to u šta verujete). I pozitivne i negativne, ali niko nije ostao ravnodušan. Japan i Evropa su poludeli za ovim izdanjem, Italija pogotovo.

Patike Air Jordan je isfurao Michael Jordan, ali je devedesete obeležio još jedan Michael koji je rušio sve moguće rekorde. Michael Johnson je ponosno furao 97-ice. Upravo je dobra priča iza ove patike ono što ulazi u DNK samog modela. A bolje priče od sportske nema.

Ovaj wavy dizajn je sve. Zbog OG Silver Bullet modela se šire priče kako su 97-ice dizajnirane po uzoru na japanske supebrze vozove, ali istina leži u biciklima i koncentričnim krugovima koje kap kiše izazove kada padne na vodenu površinu. Ako ovo nije dovoljno zen za postizanje blaženstva kroz fizičku aktivnost, onda ne znam šta drugo može biti. 

I tell you what I want... Kada ih obujem, odmah me okruže četiri devojke i nazovu me Sporty Spice. I uglavnom ih samo navlačim, ne stežem ih previše - iako su ove patike prve imale skriveni sistem vezivanja. Nema rupa na gornjištu, sve je "unutar oklopa". Život je lakši, a one izgledaju kompletnije. Unibody.

Reflektivna 3M traka je tu ako ih stvarno koristiš za trčanje po mraku, jer je vidljivost u tim trenucima sve. A po danu - ne brini, s ovim patikama na nogama svako će te videti.

Vaš Franjo

Slični članci