Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
28.03.2018.

NIKE AIR MAX 270

Veliki pozdrav ljudi. Da li ste se umorili od ovog ružnog vremena? Za sve one koji priželjkuju toplo vreme, a i one koji ne, ovaj put imam ''pravu letnju šemu'' u svetu patika. Svake godine NIKE između februara i polovine marta ''zagorča'' život kolekcionarima, vrati po neki retro model u život, ali i predstavi novi model. Ove godine Air Max day je bio u znaku najnovije Nike patike, a to je Air Max 270.

Neću vas mnogo daviti, pokušaću na najednostavniji način da vas upoznam sa Air Max 270. Pa idemo! Samo ime patike potiče od AM93 patike sa vazdušnim đonom od 270 stepeni (novo reizdanje izašlo ove godine), čiji je prvi naziv bio upravo AM270. Zbog stila izrade same patike, možemo da primetimo sličnosti između AIR MAX-a 93 i Air Max 270. Dosta su slične siluete, đon opasno podseća na '93 model, čak i fazon pravljenja gornjišta iz jednog komada, s tim da ovaj put nije uvršten neopren u izradu. Kao ideju pri izradi vazdušnog đona iskoristili su dobri stari 180 model (takođe izašao retro 2018) ko zna, zna. Gornjište patike je rađeno iz jednog komada, a materijali su lagani.

Air Max 270 nosi epitet ''patika sa do sad najvećom vazdušnom jedinicom ikad napravljenom''. Tu je i podatak da je visina vazdušne komore čak 32 milimetra, što definitivno pospešuje performanse patike, jer kako je bitan sam dizajn, tako je još bitnije da je patika udobna. Ujedno, ovo je prva Air Max patika koja je urađena u broju US18 i rađena je za Kevin Durant-a. Ljudi iz NIKE kompanije kažu da su po prvi put išli na to da naprave 100% lifestyle patiku koja bi trebala da zadovolji ljude kojima treba patika za šetnju i svakodnevno korišćenje. Uzgred , patika će izaći u dosta kolor varijacija, pa čak i u izdanju AIR FORCE 270, koju sam imao priliku da probam i mogu da kažem da patika kida. Napravio sam neke testove i doživeo model Air Max 270 kao patiku za neku light trening opciju, pa sam uklopio i outfit za outdor lagani kondicioni trening, tačnije i kao jednu jako nesvakidašnju kombinaciju garderobe, koju možemo da vidimo na ulicama mnogih velikih gradova u svetu.

Naravno, svaku patiku možete koristiti po želji i vašim potrebama. Da li ce Air Max 270 doživeti svoj uspon u smislu lifestyle-a i postati još jedan future classic, vreme će pokazati. U svakom slučaju, moja preporuka za patiku. Udobna je jako, mislim da se može nositi satima, bez ikakvog pritiska na nogu, takođe se lepo savija i ''prhvatiće'' svako stopalo.

Požurite u BUZZ, ko misli da je ''zabode'', količine su ograničene, mnogo ograničene.

Do idućeg čitanja! Lep pozdrav iz Banja Luke,

Kreško

Slični članci