Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
13.12.2017.

THE OLD SCHOOL – PUMA BASKET

Gde ste ljudi? Kako ste?

Stiže polako moje omiljeno godišnje doba, a pored toga stigao je red i na mene da vam napišem koji red teksta o Puma Basket modelu koji sam selektovao kao zanimljiv. E sad, ako ovaj tekst čitaju stariji od mene reći ce: “Eeee kad sam ja ovo nosio”. Nebitno je to da li uopšte voliš ili ne voliš patike, Puma Basket si negde sreo/la. Da li je to film, spot, na ulici ili na polici nekog Sneaker Shop-a...poznate su ti.

Puma Basket je deo porodice Puma patika, a jedna od patika koja je započela  eru zove se Puma Suede i nastala je 1968. godine. Nakon nje dolazi Puma Basket 1971. (verzija od glatke kože) kao patika za košarku. Kasnije, Puma Basket je sve prisutnija na ulici, a danas je jedan od neizbežnog para obuće u našoj kolekciji. 1973. doživljava minimalnu transformaciju i dobija svoj prvi potpis od njujorške basket legende Walt “Clyde” Frazier. On je zamolio ljude iz Pume da mu naprave Puma Basket u Suede varijanti. Dobio je laganiju patiku i imao je prostora u predelu toebox-a, jer se suede lakše širio i prilagođavao prstima. To je Puma Basket koju poznajemo danas.

Model koji vam ja prezentujem je waterproof varijacija sa gummy sporohabajućim đonom. Godine 1973. kada je započela era “Clyde”, patika se uveliko proizvodila u bivšoj Jugoslaviji. Pitajte ujake, očeve, majke, dede i bake sećaju li se ovog vrhunskog modela. :)

Nekoliko razloga zbog kojih u svojoj kolekciji treba da imate ovaj model:

-Pristupačna na trzištu i nije preskupa

-Jako je udobna čak i kad uzmemo u obzir da je to ravna flet patika

-Patika je doslovno za svaki dan

-Za nekog kao ja patika ide uz sve modne kombinacije (nemam strah obuti patiku na odelo)

-Patika koja se definitivno može nositi i po nekoliko godina (ja sam je sretao živu i vise od 20 godina)

-Izlazi retro konstantno i u različitim bojama, bazično ista i verna svojim prvencima.

Oko 120.000 sneaker fanatika je glasalo za najbolje patike 2017. Biralo se između 543 najbolja modela u užoj konkurenciji. Reći ću vam samo da je Puma Basket u TOP 90, što je odličan skor.

Vjerujte mi, patika kida koliko je dobra!!!

P.S. Ljudi, koristite Crep za zaštitu. Nemojte kukati kako bledi suede. Ne bledi suede, nego pre nošenja “špric, špric “, pa ostavite da prenoći i onda na nogu. :)

 

Danijel Kreško

Slični članci