Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
30.11.2022.

Nike Air Max 95 – 50 Years of Nike Innovation

Kada vidim patike koje mi se sviđaju, osim želje da se nađu u mojoj kolekciji, u meni se budi i neka čudna radoznalost. Svaka silueta ima svoju priču, baš kao i svaka moja pesma. Zato sam želeo da saznam priču koja se krije iza najnovijih patika koje sam odabrao.

Originalno zamišljen za trčanje, Air Max 95 je prvi model sa vidljivom vazdušnom jedinicom i diskretnim swoosh znakom. Sergio Lozano, Nike ACG dizajner, uvideo je da su Air Max 95 najbolji predstavnik brenda i da nema potrebe za dodatnim promovisanjem modela kroz logo. Baš zato volim njihov pomalo neotkriveni izgled.

Neon zeleni akcenti na đonu su podsećanje na takmičarsku stranu Air Max 95 modela, a mogu se kombinovati sa drugim neonskim detaljima na autfitu. Iako skriveni, ovakvi detalji će sigurno zapasti za oko istinskim ljubiteljima AM 95 siluete. U nastavku vam otkrivam na koji način sam ih ja iskombinovao sa ostatkom autfita i zašto su ove patike moj favorit u hladnijim danima. 

Iako je bio kasni i kišni novembarski dan, osećao sam se sjajno u odabranom autfitu. Air Max 95 patike su veoma udobne i stabilne. Mogu da provedem u njima ceo dan, bez problema. Osim toga, veoma su izdržljive, kvalitetno napravljene i odlično prianjaju na svaku podlogu. Upravo to je odraz Lozanove genijalnosti, jer je ovaj elemenat dizajna pozajmio od Nike ACG modela, a da toga nismo ni svesni. Retro font natpisa evocira Nike-ovu 50. godišnjicu inovacija u sneaker industriji.

Odlučio sam da ih ponesem sa laganom Nike trenerkom, postavljenom flisom za maksimum komfora tokom boravka na otvorenom. Ono što mi je stvarno cool jeste razigranost dizajna ovih patika – nova izdanja izlaze svake godine u kombinacijama boja koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Pronađite Air Max 95 koje sam odabrao ili bilo koje druge, u koloritima koji vama najbolje pristaju, tako što ćete posetiti neku od Buzz prodavnica ili naš online shop.

 

Budite cool,

El Nino

Slični članci