Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
12.04.2016.

Air Max ZERO

Autor: Marko Djordjevic

THE ONE BEFORE THE ONE

Silueta koja je čekala 30 godina na svoju premijeru. Svi mi koji pratimo priču Sneaker kulture znamo šta ova patika u tom svetu predstavlja. Jedan od samo 20 primeraka koji su stigli u Srbiju nalazi se u mojoj kolekciji.
Tinker Hatfild 1985. godine nacrtao je skicu patike koja je trebalo da bude prvi Air Max. Skica je bila ispred vremena i zahtevala je materijale i tehnologiju koja u to vreme nije postojala tako da je odložena da sačeka pravi trenutak.
Zero je zapravo poslužio kao inspiracija za Air Max 1 koji je realizovan 1987. godine i predstavlja prvu patiku sa vidljivom vazdušnom komorom.

Air Max Zero predstavlja spoj stare vizije i nove tehnologije. Gornjište modela izrađeno je u obliku čarape koja u potpunosti prianja uz stopalo, sa gumiranim poljima koji održavaju stabilnost i pružaju dodatnu podršku stopalu. Unutrašnjost gornjišta patike u delu pete sadrži jastučiće koji petu drže čvrsto uz gazište i sprečavaju da se stopalo pomera što je veoma važno ako imamo u vidu da je ZERO dizajniran kao patika za trčanje.

Đon patike svoju premijeru doživeo je 2015. godine na modelu Air Max 1 Ultra, predstavlja mekšu leguru, značajno lakšu, a još jedan dodatak je prozor sa donje strane patike tako da se Air Max sistem može videti i odozdo. Prvo izdanje Air Max Zero doživeo je 2015. godine neposredno pred Air Max Day u limitiranom broju primeraka. Ove godine takođe za Air Max Day urađeno je OG izdanje koje predstavlja orginalnu boju koja je zapravo boja sa prve skice Tinker Hatfild-a.

Velika čast i zadovoljstvo mi je da sam među prvima imao priliku da prošetam ovu patiku kojom sam zaista impresioniran i definitivno znam da neću propustiti sledeća izdanja koja očekujemo ove godine.



Maks

Slični članci