Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
15.04.2020.

VODIČ KROZ IZOLACIJU ZA SNEAKERHEAD-OVE

Znaš u kakvom vremenu živimo. Svi smo na istom brodu sa kog pokušavamo da izađemo neokrznuti. Moram priznati da mi, kao ljubitelju patika, ova izolacija teško pada. Nema obilazaka lokalnih šopova, testiranja svakog para, taktilnog doživljavanja materijala i proveravanja šavova... Ostao nam je samo internet i oni parovi koji nam se nalaze u stanu. Ali, i to je dosta da preživimo dok čekamo bolja vremena!

Zato sam rešio da napišem ovaj vodič kroz izolaciju za sve vas sneakerhead-ove. Evo što sve možeš i treba da uradiš ako voliš patike.

 

Očisti sve patike tokom perioda izolacije

 

Kad živiš užurbanim životom – trčiš na posao ili faks, pa na piće s prijateljima, pa na trening, a potom na spavanje – retko kada imaš vremena za čišćenje patika. Sada je parvo vreme da im se posvetiš. Deluje terapeutski, veruj mi na reč.

Kako ih čistiti? Pre svega, pazi na materijal – koža i suede ne reaguju jednako, pa ćeš morati malo da istražiš na internetu. Većinu stvari za čišćenje imaš kod kuće, ali možeš naručiti i provereno rešenje – sredstva za čišćenje namenjena upravo patikama kao što je Crep ili Sofsole. Oba ova sredstva imaju ubedljivo najbolji miris na svetu. Kad izađeš iz stana nakon što se sve smiri, imaćeš najsređenije patike na raspolaganju.

Napravi red koji želiš u svojoj kolekciji patika

 

Kutije su ti razbacane? Air Force 1 su u kutiji od Jordan III, a Jordan III u kutiji New Balance-a? Sad možeš to dovesti u red.

Posloži sve patike kako želiš, ali da to slaganje ima smisla. Oslobodi mesto za nove patike u svom ormaru i svom srcu. Ako neke modele ne nosiš više od godinu dana – vreme je da ih pokloniš najbližima. Ako se ponosiš svojom kolekcijom, naruči ili sastavi nove police da ih izložiš u svom domu. Ali, uradi to zbog sebe, ne zbog drugih!

Nauči sve što ne znaš o sneaker kulturi

 

Na Youtube-u možeš pronaći mnoštvo vrhunskih kanala na kojima možeš saznati sve što te zanima o patikama i sneaker kulturi. Weartesters, Jacques Slade, Mr. Foamer Simpson samo su neki od njih, dok Complex ima emisiju “Sneaker Shopping” u kojoj najveće zvezde idu u kupovinu patika - od Lil Wayne-a, preko Chris Rock-a do Cristiana Ronalda i Neymar-a.

Ako ti to nije dosta, imaš i mnoštvo knjiga na raspolaganju - pre svega Taschen-ovu The Ultimate Sneaker Book koju je pripremila ekipa iza Sneaker Freaker-a. Ili možda Where'd You Get Those Bobitta Garcije, legendarnog radio-voditelja emisije Stretch & Bobbito emisije i redovnog posetioca njujorških street košarkaških terena, koji je među prvima skrenuo pažnju na značaj patika u hip hop kulturi.

I dok neki ulažu u deonice, ti uloži u patike

 

Preprodaja traženih modela je big business, to znaju i golubovi na grani.

Baci oko na StockX i istraži malo o patikama. Opako se može zaraditi na ovakvim aktivnostima ako možeš predvideti kretanja na tržištu, a sad je prilika za to. Čak i Alan Vinogradov, jedan od glavnih ljudi u Sneaker Con-u, kaže da je sad vreme da kupuješ patike jer jednom kad sve ovo završi – cena nekih patika bi mogla eksplodirati. Naravno da se najviše priča o Travis Scott saradnjama, naročito Off-White Jordan peticama. Ako ih se dokopaš, čuvaj ih! Ili ih samo nosi i neka ti svi zavide.

 

Iskoristi ovu situaciju da kupovinom u Buzz online shop-u upotpuniš kolekciju. U toku su odlične akcije, možeš pronaći večne klasike, ali i potpuno nove modele koji će tek postati klasici.

Ostani kod kuće, na sigurnom. Biće prilike za pokazivanje kolekcije.

 

Franjo

Slični članci