Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Buzz crew
27.08.2019.

The F stands for…

Nostalgija za devedesetima. Za stilom i muzikom tog doba. To opisuje moja osećanja na dnevnoj bazi. Kako sam počela da ulazim u svet hip-hopa, počela sam da viđam to crveno-plavo slovo F na jaknama i trenerkama legendi kao što su LL Cool J, Big Daddy Kane, 2Pac i Nas

Malo sam istraživala za ovaj blog i videla da je Fila, nakon što je osvojila svet tenisa, počela da osvaja i svet košarke i skijanja tokom devedesetih, s ikonama kao što su Grant Hill, prvi "novi Michael Jordan" i Alberto Tomba, italijanski skijaš čije su postere iz časopisa „Bravo“ mnoge moje vršnjakinje imale na zidovima. Čemu ovaj trip down the memory lane? Pa Fila se vratila, devedesete su se vratile. Na mojim stopalima je model Disruptor koji se prvi put na policama našao sredinom devedesetih, a evo ga gotovo čevrt veka kasnije kao predvodnik retro, chunky stila. 

Velike, teške, hrabar fashion statement koji će svako primetiti, a ja volim da budem hrabra. Još "boja" koju zovemo iridescent – nije ni srebrna, nije ni zelena, nije ni ljubičasta nego je sve to odjednom, zavisi iz kog ugla ih gledaš. A kad smo već kod toga, evo jednog bisera – život je igra pronalaženja dobrih uglova. Izgledaju kao nešto što bi Aaliyah nosila na snimanju spota, a svi koji me poznaju znaju da je to ogromni plus u mojim očima.

Podsećaju na lunarni modul, dizajnom nisu s ovog sveta, pripadaju Mesecu ili možda nekoj planeti. Za razliku od nekih drugih chunky patika, Fila Disruptor su zapravo vrlo povoljne, čak i ne verujem koliko. I ne, nemoj nositi fejk Balenciaga ako možeš otići do Buzz-a i uzeti ove lepotice. Iskreno je i jedinstveno. Ove patike su ulaznica u svet u kojem naša kultura može konkurisati svetu visoke mode, ove patike najpopularniji dizajneri streetwear-a stavljaju na svoje modele na pisti.

Želite da čujete najlepše od svega? Povratak File je tek počeo, italijanski usnuli div se budi i sigurna sam da će iz svoje istorije, iz svojih arhiva izvući još mnogo dragulja. Nadam se dragulja koji sijaju podjednako kao Fila Disruptor.

C-ya,

Suz.

Slični članci