Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Banca Intesa kreditnim karticama

Za sve porudžbine veće od 10.000 RSD

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Arrivals
15.12.2015.

Adidas TOP TEN Hi Winterized

Adidas TOP TEN Hi Winterized je najnovije izdanje za zimsku sezonu legendarnog modela iz 1979. godine. Ovaj model izrađen je od kože, Ripstop materijala i Tweed-a koji prekriva jezik patike.
Jezik kao i unutrašnji delovi oko zgloba su dodatno postavljeni sa funkcijom da zaštite stopalo od hladnoće i pruže dodatnu udobnost.



Patika koja je danas jedan od vodećih retro klasik modela adidasa je nekada zapravo bila najpopularniji model za košarku koji se proizvodio do 1984. godine, a prva reizdanja usledila su početkom 2000. godine.



Ono što je zanimljivo, u proces proizvodnje modela bio je uključen i poznati NBA košarkaš Rick Barry, koji je pokušao da opiše proizvođaču potrebe košarkaša i šta bi jedna namenska patika trebala da sadrži. Upravo iz tih razloga, patiku karakteriše ojačani deo kao zaštita oko zgloba, što je veoma važno kada se patika koristi za svoju osnovnu namenu. Na donjoj strani đona patike nalazi se Pivot Point krug koji omogućava lake okrete kada oslonac prebacite na prednji deo đona što je u košarci jedan od najčešćih poteza. Takođe, donja strana đona je od mekane gume, duboko izrezbarene kako bi bolje prianjala uz podlogu i pružila maksimalnu podršku sprečavajući proklizavanje, što je izuzetno važno kod start i stop pokreta.



Za testiranje patike bilo je zaduženo 10 košarkaša NBA lige i na kraju, simbolikom cele priče, model je nazvan TOP TEN. Tek kada su svi dali svoje odobrenje nakon testova, patika je puštena u proizvodnju.
Na jeziku patike je TOP TEN logo sa košem koji simbolizuje osnovnu namenu iz vremena kada su nastali prvi modeli.


Pored američke NBA lige model je bio veoma zastupljen i na evropskom parketu.
Prvi modeli su bili veoma retki i proizvodili su se u Nemačkoj u malim količinama, a kasnije se proizvodnja proširila i na Francusku i tada su ušle u masovnu proizvodnju.
TOP TEN sada izlazi iz okvira namenske obuće i postaje model kojim ljudi definišu svoj stil.

 

Slični članci

26.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
06.
Mar.
2019.
Arrivals
Saznajte zašto su neoni bili inspiracija tokom stvaranja nove Champion kolekcije.
08.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...